10. maaliskuuta 2016

Mosaiikki etenee edelleen

Pöydälle oli lisättävä jatkoja jotta pystyin kohdistamaan osat kohtaamaan toisensa. Tämän olisi voinut tehdä myös laittialla, jolloin näkisi koko työn, mutta työskentely on helpompaa pöydällä. Lopulta minulla oli kolme jatkopalaa ja työkin edistyi niin, että oli helpompi kasata se kokonaisuudessaan lattialle ja työskennellä sieltäkäsin.

Tällä liimalla olen liimannut koko työn ja täytyy kehua tässä vaiheessa liimaa todella hyväksi ja riittäväksi. Se ei myöskään tuoksu ja irtoaa käsistä hyvin, pitää palat paikoillaan ja kuivuu nopeasti. Olen liimannut nyt tällä samalla 250g purkillisella tuohon alakuvassa näkyvään kohtaan asti! Hyvin riittoisaakin siis. Ostin nuo pihdit myös tätä työtä varten, ne tehostavat puristusvoimaa, joten kädet eivät kipeydy paljostakaan tekemisestä. Lasi on niille tosin liian ohutta, mutta mosaiikki paloihin ne toimivat erittäin hyvin.

Työnjohto, Unna 10vk, on työnteossa välillä suurella innolla mukana ja kun väsyttää koittaa minulle aika tehdä työtä!

Näin pitkälle työtä pääsin yhdellä 250g liimalla. Työ on kokonaisuudessaan 2,625m2 eli 175x150cm kokoinen. Tässä vaiheessa siirryin myös suosiolla lattialle työskentelemään.